طرز تهیه عدس پلو مجلسی | عدس پلوی مجلسی درست کنیم بدون اینکه برنجمون شفته بشه +ویدئو
اجتماعي
بزرگنمايي:
خبر یزد - عدس پلو یکی از غذاهای سنتی و محبوب ایرانی است که به دلیل طعم خاص و ترکیب مواد مغذی، جایگاه ویژهای در سفرههای ایرانی دارد. این غذا به روشهای مختلفی تهیه میشود، اما عدس پلوی مجلسی به دلیل استفاده از مواد خوشعطر و طعم مانند زعفران، گلاب، کشمش، و گوشت چرخکرده، یکی از لوکسترین انواع این غذا محسوب میشود.
بیشتر بخوانید: اخبار روز خبربان
در این مقاله، علاوه بر آموزش طرز تهیه عدس پلو مجلسی، به بررسی خواص مواد تشکیلدهنده این غذا میپردازیم.
طرز تهیه عدس پلو با مرغ | واسه یک بار هم که شده عدس پلو رو با مرغ تست کن +ویدئو
مواد لازم برای عدس پلو مجلسی
برنج: 2 پیمانه عدس: نصف پیمانه گوشت چرخکرده: 100 گرم کشمش: 1/2 پیمانه زعفران دم کرده: 2 قاشق غذاخوری گلاب: 1 قاشق غذاخوری (اختیاری) نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پودر سیر، پودر پیاز، پودر زیره سبز، پودر دارچین، پودر گل محمدی: به مقدار لازم پیاز: 1 عدد کوچک زرشک و خلال پسته: برای تزیین پیاز داغ: برای تزیین طرز تهیه عدس پلو مجلسی پخت عدس: ابتدا عدسها را در یک قابلمه با مقداری آب بپزید. توجه کنید که عدسها باید نرم شوند اما له نشوند. پس از پخت، عدسها را آبکشی کنید و کنار بگذارید.
پخت برنج: برنج را پس از شستشو و خیس کردن، در قابلمهای با آب و نمک بجوشانید. زمانی که برنج کمی نرم شد (قبل از پخت کامل)، آن را آبکش کرده و کنار بگذارید.
آمادهسازی گوشت چرخکرده: در یک تابه مقداری روغن بریزید و پیاز خرد شده را به آن اضافه کنید. پیاز را تفت دهید تا طلایی شود، سپس گوشت چرخکرده را اضافه کرده و با زردچوبه، نمک، فلفل، پودر سیر و پیاز، پودر زیره سبز و دارچین تفت دهید تا کاملا پخته و طعمدار شود.
تفت دادن کشمش و زرشک: در تابهای دیگر، کمی روغن بریزید و کشمش را به آرامی تفت دهید تا کمی پف کند. سپس زرشک را نیز با مقداری زعفران و شکر تفت دهید.
چیدن لایهها در قابلمه: در قابلمهای بزرگ، ابتدا کمی روغن یا کره بریزید. سپس لایهای از برنج، لایهای از عدس، و لایهای از مخلوط گوشت را روی هم بچینید. این لایهها را تا تمام شدن مواد ادامه دهید. در نهایت، قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا برنج به مدت 30 دقیقه دم بکشد.
اضافه کردن زعفران و گلاب: در 5 دقیقه آخر، زعفران دم کرده و گلاب را روی برنج بریزید و بگذارید تا عطر و طعم آن به خورد برنج برود.
تزیین و سرو: پس از دم کشیدن، عدس پلو را در دیس بکشید و روی آن را با زرشک، خلال پسته، و پیاز داغ تزیین کنید.
-
يکشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۳ - ۱۹:۴۶:۳۰
-
۲۸ بازديد
-
-
خبر یزد
لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/680624/